Fungicid proti škrlupu in moniliji

 • Natisni

Vivera Chorus 50 WG

Chorus je fungicid za zatiranje škrlupa in monilije na sadnem drevju.

Prednosti

 • odlično deluje pri nizkih temperaturah,
 • dobro deluje preventivno in kurativno,
 • odlična topnost zrnc v vodi.

Opis

Aktivna snov ciprodinil s sistematičnim in translaminarnim načinom delovanja preprečuje vdor glive v rastlino, prav tako pa zavira njeno razraščanje v listno tkivo. Zaradi posebne strukture sredstvo Chorus 50 WG odlično deluje tudi pri nižjih temperaturah (nad 5 °C). Kurativen učinek lahko pričakujemo nekje 48 ur po začetku okužbe. Zaradi antirezistentne strategije pri zatiranju jablanovega škrlupa priporočamo dodajanje enega od dotikalnih fungicidov na osnovi mankozeba ali ditianona.

Pakiranje

15 g

Zaščita rastlin pred boleznimi s fungicidom Vivera Chorus

 • na jablanah, hruškah in kutinah za zatiranje:
  - škrlupa (Venturia spp.) v odmerku 0,45 kg na ha (4,5 g na 100 m2) največ trikrat v eni rastni dobi, v časovnem razmiku 8 do 12 dni. Tretira se v razvojni fazi od mišjega očesa do konca razvoja plodov (po BBCH od 10 do 79).

 • na breskvah, nektarinah, slivah in marelicah za zatiranje:
  - cvetnih monilij (Monilinia spp.) v odmerku 0,5 kg na ha (5 g na 100 m2) največ dvakrat v eni rastni dobi. Prvič se tretira ob začetku cvetenja, ko je odprtih 10 odstotkov cvetov (BBCH 62). Drugič se tretira, ko začnejo odpadati prvi venčni listi (BBCH 67) oziroma pred napovedanim dežjem

 • na breskvah, nektarinah, slivah in marelicah za zmanjševanje okužb s sadnimi monilijami (Monilinia spp.) v odmerku 0,6 kg na ha (6 g na 100 m2) največ dvakrat v eni rastni dobi. Prvič se tretira tri do štiri tedne pred obiranjem, drugič pa en teden pred obiranjem.

Mešanje: Sredstvo se lahko meša z drugimi fungicidi, ki se uporabljajo za tretiranje pečkatega in koščičastega sadja, čeprav priporočamo, da v rezervoar najprej dodate Chorus 50 WG.

Opozorila: Ob uporabi sredstva v predpisanem odmerku in v skladu z navodili za uporabo ni nevarnosti, da bi poškodovalo zgoraj navedene gojene rastline. Pri tretiranju je treba preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in izvirov, tako da upoštevamo predpise s področja varstva voda. S sredstvom se ne sme tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meja brega voda prvega in drugega reda.

Karenca: za jablane, hruške in kutine 21 dni, breskve, nektarine, marelice in slive 7 dni

Opombe: Pred uporabo obvezno preberite navodilo; uskladite rabo glede na VVO; če ste vključeni v integrirano pridelavo, uskladite rabo s tehnološkimi navodili.

Čas uporabe

 1. Jan
 2. Feb
 3. Mar
 4. Apr
 5. Maj
 6. Jun
 7. Jul
 8. Avg
 9. Sep
 10. Okt
 11. Nov
 12. Dec
Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Urban Jungle

Urban Jungle

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

Urban Jungle

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Rodent

Postaviš po hiši, pozabiš na miši!

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!

Glodacid plus

Miši in podgane, stop!