Herbicid za uničenje plevela

 • Natisni

Vivera Touchdown System 4

Neselektivni sistemični herbicid za zatiranje vseh enoletnih in večletnih plevelov.

Prednosti

 • uniči plevel s korenino vred,
 • zatira enoletni in večletni plevel,
 • deluje sistemično.

Opis

Neselektivni sistemični herbicid za zatiranje enoletnega in večletnega širokolistnega in ozkolistnega plevela. Rastline ga vsrkajo prek listov in stebel; tam se premešča sistemično (akropetalno in bazipetalno) in uniči tako nadzemne dele rastline kot tudi korenine. Hitreje ko rastline rastejo (toplo in vlažno vreme), hitreje so opazni vidni simptomi delovanja herbicida. Običajno traja 7 do 14 dni, da začnejo rastline veneti, nato porumenijo, se posušijo in propadejo. Korenine tretiranih rastlin so rjave in krhke. Slabše vremenske razmere upočasnijo pojav prvih simptomov, neposrednega vpliva na učinkovitost delovanja pa nimajo.

Pakiranje

50 ml

Uporaba

Touchdown system 4 uporabljajte kot sistemični neselektivni herbicid za zatiranje enoletnega in večletnega ozkolistnega ter širokolistnega plevela v sadovnjakih in vinogradih, v žitih pred žetvijo, na strniščih, nekmetijskih zemljiščih in železniških progah ter za prekinitev vegetacije žita.

Za zatiranje enoletnega plevela v odmerku 2 do 3 l na ha (20 do 30 ml na 100 m2);

Za zatiranje večletnega plevela v odmerku:
- 4 l na ha (40 ml na 100 m2) za zatiranje plazeče se pirnice (Elymus repens), topolistne kislice (Rumex obtusifolius) in navadnega regrata (Taraxacum officinale);
- 5 l na ha (50 ml na 100 m2) za zatiranje divjega sirka (Sorghum halepense) in njivskega osata (Cirsium arvense);
- 7 do 8 l na ha (70 do 80 ml na 100 m2) za zatiranje prstastega pesjaka (Cynodon dactylon) in njivskega slaka (Convolvulus arvensis). Navedene odmerke sredstva uporabljajte z vodo 150 do 200 l na ha (1,5 do 2 l vode na 100 m2).V primeru močne zapleveljenosti se količina poveča na 300 do 400 l vode na ha (3 do 4 l na 100 m2). Tretirajte v razvojni fazi bujne rasti oziroma pred cvetenjem plevela ob opozorilu, da tretiranega plevela ne smete zaorati ali kositi najmanj 2 do 3 tedne.

Za zatiranje vegetacije na železniških progah v odmerkih:
- 4 do 5 l na ha za zatiranje enoletnega in nekaterih občutljivejših vrst večletnega plevela;
- 5 do 8 l na ha za zatiranje drugih vrst večletnega plevela, vključno z nekaterimi trdovratnejšimi, kot so prstasti pesjak (Cynodon dactylon), njivski slak (Convolvulus arvensis) ali robida (Rubus spp.). Poraba vode pri plevelih do višine 50 cm in normalni gostoti naj ne bi presegala 200 do 300 l na ha (2 do 3 l na 100 m2). Ker pripravek že vsebuje ustrezne dodatke, mu ne dodajajte močila ali amonsulfat.

Za zatiranje plevela pred žetvijo in/ali za prekinitev vegetacije žita (pšenica, ječmen, oves, rž, tritikala) v odmerku 3 l na ha (30 ml na 100 m2), tretirate lahko 7 do 14 dni pred žetvijo.

Mešanje:
Sredstva ne mešajte z drugimi herbicidi.

Opozorila:

Sredstvo lahko na istem zemljišču uporabite samo enkrat v rastni sezoni. Posebna pazljivost je potrebna v mladih nasadih in nasadih nizke vzgoje. Sredstva ne smete uporabljati v sadovnjakih, mlajših od dveh let, in vinogradih, mlajših od štirih let.

Sredstvo je fitotoksično, če pade na liste ali zelene dele gojenih rastlin.

Pri tretiranju je treba preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov, tako da upoštevate predpise s področja varstva voda. S sredstvom ne smete tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda prvega reda in 5 m tlorisne širine od meje brega voda drugega reda.

Karenca: Karenca za plodove iz tretiranih nasadov je 35 dni, za žita (pšenica, ječmen, oves, rž, tritikala) je 7 dni.

Opombe: Pred uporabo obvezno preberite navodilo; uskladite rabo glede na VVO; če ste vključeni v integrirano pridelavo, uskladite rabo s tehnološkimi navodili.

Opombe: Pred uporabo obvezno preberite navodilo, uskladite rabo glede na VVO; če ste vključeni v integrirano pridelavo, uskladite rabo s tehnološkimi navodili.

Čas uporabe

 1. Jan
 2. Feb
 3. Mar
 4. Apr
 5. Maj
 6. Jun
 7. Jul
 8. Avg
 9. Sep
 10. Okt
 11. Nov
 12. Dec

Specifikacija

Proizvod Vivera Touchdown System 50 mL
EAN/UPC koda 3830001599510
Neto teža v kg 0,06
Bruto teža v kg 0,07
Oblika izdelka kvader
Režim hranjenja sobna temperatura
Rok trajanja 730
Način pakiranja karton
Št. plasti na paleti 6
Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Urban Jungle

Urban Jungle

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

Urban Jungle

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Rodent

Postaviš po hiši, pozabiš na miši!

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!

Glodacid plus

Miši in podgane, stop!